Niemand houdt van corporaties

SteunMinister Bos wil jaarlijks 750 miljoen bij wooncorporaties weghalen. Corporaties verzetten zich fel tegen deze diefstal. Maar welke corporatie heeft daarin een steun ontvangen van haar bewoners? Die vraag stelde ik vandaag aan communicatieadviseurs van 15 woningcorporaties. Niemand reageerde. Ik kon maar één conclusie trekken: niemand houdt van corporaties! Dat is eigenlijk gek. Corporaties zijn een eeuw geleden door idealisten opgericht. Nu wonen er zes miljoen mensen in een corporatiewoning. Wie van die oprichters had dat durven dromen? Het is een succes waar men in de hele wereld jaloers op is. Maar Nederlanders voelen zich blijkbaar niet verbonden met corporaties. Ik kon maar één conclusie trekken: ergens doen we het als corporaties niet goed. Hoe kan dat beter? Ik verliet de zaal op het moment dat men onder leiding van Floortje daarover volop in discussie ging. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten.

P.S. In de Gooi en Eemlander stond dinsdag een ingezonden brief stond met een steunbetuiging. Dank aan deze bewoner!