ik geloof, ik vecht

Schaepman_standbeeld_tubbergenDudok Wonen ziet zichzelf als een ‘emancipatie-machine’. Daarbij verwijzen wij graag naar onze historie. Die begon 95 jaar geleden met de oprichting van de Bussumse Bouwvereniging Sint Joseph. Later fuseerden we onder meer met de Christelijke Woningstiching Patrimonium. Die was in 1914 in Hilversum opgericht door het Christelijk Werkliedenverbond Patrimonium. Dat was niet de meest vernieuwende organisatie maar een beetje ‘emancipatorische historie’ mag je er wel aan toekennen. Vandaag vond ik via artikel 1 van onze statuten nog zo’n emancipatorische verwijzing. Bouwvereniging dr. Schaepman uit Naarden sloot zich in 1997 bij ons aan. ‘Credo Pugno’, ik geloof ik vecht. Dat was het motto van dr. Schaepman. ‘Hij is van grote betekenis geweest voor de emancipatie van het katholieke volksdeel’, schrijft Wikipedia over hem. Zo’n historie mag je toch niet vergeten!