tennisbal of verzekering

Waarschuwing: dit heeft niets met mijn werk te maken!

Een maand lang moet ik mij thuis zelf vermaken. Letty is naar Berlijn. Ik was nog geen kwartier thuis of de telefoon ging. TennisballenEen vriendelijke mevrouw vroeg of ik interesse had in een uitvaartverzekering. Ik ging er eens goed voor zitten, ik had toch alle tijd. Ik had mijn tegenvraag paraat: of mevrouw belangstelling had voor tennisballen. Ik had er een aantal in de aanbieding, vertelde ik haar. Tenniskleding had ik ook in voorraad. Mijn fantasie ging met me aan de haal. De halve Wehkamp gids passeerde de revue. Negen minuten en elf seconden duurde het voordat ze het gesprek abrupt beëindigde. Tussendoor mompelde ze verward dat zij mij had gebeld voor een uitvaartverzekering en niet andersom. Ik ben benieuwd of ik de volgende keer de 10 minuten haal.