Op de bres voor een fort

Uitmeer_medailleSinds vanochtend heb ik een medaille met de mededeling dat ik een ‘visionair’ ben. Dat vindt althans het bestuur van de stichting Fort Uitermeer in Weesp. Daar heb ik niets voor hoeven doen. Ik heb me alleen maar laten rondleiden langs de ruxefne van het fort, de plofhuizen en de kazematten. Mensen van de stichting De Herstelling (een uniek werkervaringsproject voor mensen die niet makkelijk de arbeidsmarkt op komen) waren de oude sluis aan het herstellen. Samen met Ymere gaan we bekijken of wij ook ons steentje kunnen bijdragen in het herstel van de woningen. Dit sluit aan bij eerder door ons gegeven steun aan andere projecten van de Hollandse Waterlinie, Pampus en Fortwerk IV. Ik hoop dat we over een aantal jaren kunnen zeggen dat we die medaille echt hebben verdiend.

Uitermere_fortUitermere_herstellingUitermere_binnen