Bom onder woningtoewijzing

Jongeren_en_dudok‘Hoe kom ik aan een woning?’, vroeg een jongere. Geduldig legden we de regels uit. Ik hoorde de overige 14 jongeren denken ‘zo kom ik nooit aan woning!’. Op dat moment had ik maar één wens: een bom onder het huidige systeem van woningtoewijzing. Gelukkig maakte de rest van de avond me gelukkiger. De jongeren buitelden over elkaar heen met suggesties voor verbeteringen. Maak meer reklame via het ROC, wijs alle huurwoningen uitsluitend toe aan jongeren en help de ouderen een woning te kopen, laat jongeren vrijwilligerswerk in de buurt doen in ruil voor een woning, installeer een jongerenbestuur dat na 5 maanden wordt vervangen door nieuwe jongeren, subsidieer jongeren en laat ze het later terugbetalen en gebruik dat geld weer voor het subsidieren van een volgende groep jongeren, zorg voor stageplaatsen, plaats wooncontainers, maak ……… en zo ging het maar door. Wat een enthousiaste en talentvolle jongeren! De komende tijd gaan we zeker wat doen met al die ideeen. Wordt vervolgd!

1 Comment

  1. In dit kader is het prikkelend om na te gaan welke instrumenten er kunnen worden ingezet om in onze panden voor jongerenhuisvesting ‘verouderde’ jongeren te kunnen uitplaatsen. Ik vind het eigenlijk stuitend, nu ook daarmee geconfronteerd bij de aanpak van de villa aan de Hoge Naarderweg dat wij huurders moeten terugplaatsen, die volstrekt niet voldoen aan de definitie ‘jongeren’. Kan voor deze bijzondere soorten van huisvestiging niet een daarop afgestemde huurovereenkomst worden ontwikkeld. Bijvoorbeeld een verplicht vertrek bij het bereiken van de leeftijd van 25 jaar of zoiets.

    Like

Reacties zijn gesloten.