De oer-opdracht

Donk_prof_dr_wim_van_deDit weekend viel bij mij het nieuwe Aedes-Magazine in de bus. Daarin haalt corporatiedirecteur Kees Kwadijk uit naar ons pleidooi voor empowerment. Dudok Wonen vindt empoweren steeds belangrijker. We streven naar zelfredzame mensen; bewoners willen we zodanig helpen dat ze ons straks niet meer nodig hebben. Kwadijk ziet ‘empowerment’ als ‘een spook dat waart door de volkshuisvesting’. In het volgende Aedes-Magazine komt mijn weerwoord. Maar eigenlijk is dat niet meer nodig. Want in hetzelfde Aedes Magazine van dit weekend komt ook de voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid aan het woord. Hij vindt dat corporaties weer terug moeten naar hun ‘oer-opdacht’. Hij zegt daarover: ‘Woningcorporaties moeten mensen stapsgewijs zoveel mogelijk stimuleren tot zelfstandigheid en persoonlijke verantwoordelijkheid. Wat mij betreft zou dat in de kern de missie van corporaties moeten zijn’, aldus prof. dr. van de Donk. Wat kan ik daar nou nog aan toe te voegen?

PS Ik geloof dat dit mijn meest ingewikkelde weblog-bericht is. Hopelijk valt het te volgen. Anders kom ik graag langs om het uit te leggen!

1 Comment

Reacties zijn gesloten.