Revolutionaire lamp

Lampje_en_willie_wortel_1Terwijl het buiten hard sneeuwde, zat ik bij WoonEnergie te brainstormen over aanvullende dienstverlening voor onze huurders. Daarbij kwam tussendoor de superzuinige Pharox LED lamp langs. Ik had er nog nooit van gehoord. Hij verbruikt 90% minder energie en gaat 50.000 branduren mee. En je kan hem rustig op de grond laten vallen. Gaat niet stuk! Zou dit nu iets goeds zijn voor onze huurders? Het is in ieder geval goed voor het milieu. Als ieder huishouden in Nederland vier gloeilampen zou vervangen door led-lampen dan besparen we jaarlijks anderhalf miljard kilowatt aan energie. Dat is het totale energieverbruik van heel Amsterdam in een jaar. Doen?

6 Comments

  1. Of nog belangrijker. Wat levert het op? En dan niet alleen in financien denken.

    Like

  2. In de winkel kost de lamp ca x80 25,-. Heb je binnen een jaar terugverdiend. Wij kunnen het vermoedelijk stukken gekoper verkrijgen.

    Like

  3. Met 50.000 branduren hoef je ‘nooit’ meer een lamp te vervangen! Klinkt super! Led-verlichting is ook een andere manier van denken en zou ook andere manieren van energiebesparing kunnen stimuleren, zoals armaturen met zonnencollectoren voor in de achterpaden, radiatorfolie (eenvoudig toepasbaar, goedkoop en enorm besparend)enz. Waarom niet bij nieuwbouw meteen led-verlichten voorschrijven…of meer huurders helpen bij het besparen van woonlasten (servicekosten) door alle armaturen in gemeenschappelijke ruimten te vervangen en voorzien van led-verlichting.

    Like

Reacties zijn gesloten.