Marokkaanse en Nederlandse passie

Soms wordt je als directeur geleefd. Je agenda bepaalt je leven. Maar het laat je ook alle boeiende hoeken van de volkshuisvesting zien. Zo was er vanavond een kort informeel overleg met de Woonbond. Ik zat naast Fatima Mzallassi, een nieuw bestuurslid van de Woonbond. Ze is van Berberse afkomst en werkt aan de TU Delft. Ze doet van alles naast haar werk maar haar echte passie ligt bij het ondersteunen van Marokkaanse jongeren. De manier waarop ze daar over praatte, trof me. Ik heb haar gelijk uitgenodigd om haar verhaal bij Dudok Wonen te komen vertellen. Mijn avond was gelijk weer goed want ze stemde in. Deze ervaring concurreerde met het ‘gewone’ werk.

Vanochtend de begroting voor 2007 vastgesteld. In één jaar explodeert onze omzet van 36 naar meer dan 80 miljoen. Zo’n cijfer maakt onmiskeerbaar zichtbaar dat er in het hele bedrijf ontzettend hard aan wordt getrokken. Dat was gisterochtend ook al duidelijk geworden toen ik – tijdens een werklunch op onze vestiging in Bussum – een toelichting gaf op onze verkoopplannen in 2007.ooievaarsplein ’s Middags was er een interne presentatie van Dudok Ontwikkeling over het nieuwbouwplan aan het Ooievaarsplein in Hilversum. Het was mooi om te zien dat het veel mensen aansprak maar deze keer vond ik de stenen minder belangrijk. Ik vond het vooral leuk om te horen hoe Esther Ewalt ons meenam in haar keuzes en dilemma’s. Ik heb altijd groot respect voor medewerkers die hun kwetsbare kanten in het werk laten zien. Dat getuigt van grote kracht. Prachtig!