Hongerige volkshuisvesters

Nirov332 jonge volkshuisvesters staarden me hongerig aan. Hongerig naar kennis en historie. Jaarlijks ben ik voor anderhalve dag docent bij het Nirov. Woensdag was ik zowel dagvoorzitter als inleider. Het is altijd leuk om nieuwkomers in de volkshuisvesting te ontmoeten. Maar op deze dag had ik de meeste aandacht voor de inleiding van Johan Conijn, directeur van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting. Hij toonde aan dat, zodra mensen iets meer geld hebben, zij de huursector verlaten. En voor de achterblijvers wordt het steeds moeilijker om uit de huursector weg te komen omdat ze geen eigen vermogen hebben. Ik heb de grafieken van Conijn gelijk opgevraagd. Zij bevestigen nog eens dat corporaties een taak hebben om huurders te helpen bij de overstap naar een koopwoning. Dat was weer een leerzame dag.