Het vergeten afscheid

Heerma_115 Jaar geleden was mijn afscheidsreceptie als directeur bij de Nederlandse Woonbond. Daar moest ik aan denken toen ik deze week de uitnodiging ontving voor het afscheid van Maria Veen, de huidige Woonbonddirecteur. Maria probeert nu voor GroenLinks in de 2e Kamer te komen. Afscheidsrecepties zijn gekke dingen. Er worden allerlei mooie dingen gezegd die je later toch vergeet. Er waren veel mensen bij mijn afscheid bij de Woonbond. Tussendoor kwam zelfs staatssecretaris Heerma even langs. Ik weet echt niet meer wat hij heeft gezegd. Dat zal dus wel een positieve boodschap zijn geweest, anders had ik het nog wel geweten. In mijn fotoboek vond ik een wazig bewijs dat hij was langsgeweest. Toch wel jammer. Daarom een advies aan Mária: schakel een goede fotograaf in, dan hou je de herinnering wellicht beter vast, en dan niet alleen van de minister of staatssecretaris.