Red Dudok de Orang Oetang?

Borneo_01

Dudok Wonen heeft zich aangesloten bij de aktie ‘Bouwen en Borneo’ van het Wereld Natuur Fonds om meer hout te gebruiken uit goed beheerde bossen. Hout met het internationaal erkende FSC-keurmerk voldoet aan de hoogste eisen voor sociaal, natuurvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. Begin mei hadden 30 corporaties, waaronder Dudok Wonen, toegezegd om 58.000 corporatiewoningen te voorzien van FSC-hout. Dit betekent 85.260 hectare goed beheerd bos in Borneo. Er wordt gestreefd naar 100.000 woningen. Vandaag hoorde ik dat we goed in deze richting gaan. Dat is goed voor ons milieu. En in Borneo betekent het dat het leefgebied van de Orang Oetang kan worden beschermd. Het is goed om te zien dat we als corporaties het verschil kunnen betekenen. Ik hoop snel te kunnen melden dat we de 100.000 hebben bereikt.