SS Rotterdam toont ambities en kwetsbaarheid

Ss_rotterdamVanochtend las ik vol nieuwsgierigheid in de Gooi en Eemlander het interview met mij. Het was een goed stuk geworden dat ook wat over mijn verleden vertelde. Op zo’n moment leun je ontspannen achterover. Dat doe je vooral vanuit de wetenschap dat het morgen anders kan zijn. Corporaties die hun nek uitsteken, zijn ook kwetsbaar. Dat werd de afgelopen maanden bijvoorbeeld zichtbaar bij de aankoop van de SS Rotterdam door de Rotterdamse corporatie Woonbron. Het schip is gekocht om jongeren een nieuwe kans te geven. De SS Rotterdam biedt jongeren woonruimte en stageplaatsen, een van de oorzaken van de hoge schooluitval in Rotterdam. Jaarlijks kunnen zo’n 800 leerlingen een stage of leer-werktraject aan boord volgen, voor opleidingen op het gebied van horeca, toerisme, beveiliging en techniek. Woonbron doet daarmee iets bijzonders. Maar het schip moet eerst worden opgeknapt. De afgelopen maanden ontwikkelde zich daarbij een ware soap met name in de Poolse haven van Gdansk. Gelukkig gaat het nu weer goed. Dat verdient Woonbron. En natuurlijk al die jongeren! Nieusgierig naar deze boot, kijk dan ook hier.