Is verkoop een kerntaak?

Logo_sociale_koop_1 ‘Woningcorporaties zijn sociale verhuurders. Het verkopen van woningen is voor hen geen kerntaak.’ Deze uitspraak van een corporatiedirecteur trof mij vandaag. Hij heeft gelijk als hij zegt dat verkoop geen kerntaak is. Maar dat je een woningcorporatie terugbrengt tot het zijn van louter een verhuurder doet volgens mij geen recht aan honderd jaar corporatiehistorie. Woningcorporaties zijn er om mensen betaalbaar te huisvesten. Dat kan met een huurwoning maar natuurlijk ook met een betaalbare koopwoning. Woningen verkopen is inderdaad geen kerntaak maar kooparrangementen aanbieden wel. Meer dan 90% van de huurders die heeft gestemd op mijn web-log wil graag kopen!

Gister had ik weer een gesprek met de Belastingdienst over Sociale Koop. Dat verliep zeer goed. Het product lijkt nog voordeliger te kunnen uitpakken dan wij hebben gedacht. De eerste honderd huurders zijn intussen al benaderd met informatie. Het definitieve aanbod krijgen ze in het najaar. Ik kan haast niet wachten met het feliciteren van de eerste kopers!