Libeskind

Het laatste deel van mijn korte vakantie zitten we in Berlijn. Ik kom hier nu al vele jaren. Libeskind_berlin_4Boeiend om te zien hoe het zich in sneltreinvaart blijft ontwikkelen. Ook deze keer extra aandacht voor architectuur. Vanzelfsprekend eerst kijken hoe het nieuwe treinstation is geworden. Het blijkt imposant. Maar liefst verdeeld over vijf verdiepingen verplaatsen treinen, metro’s en mensen zich door elkaar. Vervolgens naar het (al wat eerder opgeleverde) Joods Museum dat is ontworpen door Daniel Libeskind. Vloeren, wanden, elementen, ze blijken vaak niet onder de juiste hoek met elkaar te staan. Het ontwerp van Libeskind doet hetzelfde als de Joodse historie. Het laat je wankelen en je raakt gedesorienteerd. Knap dat je zoiets weet te bereiken.

Libeskind_berlin_1 Libeskind_berlin_2