Verenigde belangen

‘Ik doe mijn werk in de huurderbelangenvereniging (HBV) met erg veel plezier. Dat komt omdat we goed als een team samenwerken’. Dat zei een lid van onze nieuwe HBV na afloop van de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst. Misschien vond ik die uitspraak nog wel het belangrijkste moment van de gehele bijeenkomst. Want de leden van de HBV straalden dat ook uit. HbvZe hadden er zichtbaar plezier in. En dat is vermoedelijk de belangrijkste voorwaarde om je werk goed te kunnen doen. Dat is in het belang van de huurders maar ook van mij. Dudok Wonen is niet alleen ambitieus maar schroomt niet om dingen anders en vernieuwend aan te pakken. Een slecht functionerende huurdersorganisatie zal eerder geneigd zijn daarop krampachtig te reageren. Deze HBV zit lekker in zijn vel en kan daarom reageren met de juiste mix van nieuwsgierigheid en kritische reflectie. Dat belooft nog veel voor de toekomst.