Good Evening Vlaardingen

Gisteravond om half zeven werd ik vanaf een Utrechts terras telefonisch gexefnterviewd door Radio Vlaardingen. Dit ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van het Meldpunt Daklozen. Dit is opgericht door Het Netwerk, waarin wij deelnemer zijn. Van minister Dekker had Het Netwerk daarvoor een bloemetje en felicitaties ontvangen. Lokale radio is altijd anders dan een nationale zender. De vraagstelling is breder en je krijgt veel ruimte om zelf een verhaal te houden. Dat deed me ook denken aan een interview dat ik zo’n tien jaar geleden heb gehouden voor de Ierse Nationale Radio. In het – volgens de taxichauffer – best beluisterde nieuwsprogramma, Good Morning Ireland, mocht ik uitleggen hoe wij in Nederland de social woningbouw hadden verankerd in wet- en regelgeving. Hetzelfde verhaal mocht ik ’s middags vertellen aan een grote zaal met Ierse volkshuisvesters en politici. Het werd mijn ‘succesvolste deelname’ aan een buitenlandse lobby. Een paar maanden later werd ik gemaild dat het parlement een nieuwe wet had aangenomen met de verplichting voor projectontwikkelaars om op elke Ierse bouwlocatie 30% sociale woningbouw te plegen! Zou ook een mooi idee zijn voor Nederland. Ben jij benieuwd naar mijn verhaal in steenkolen-engels, klik dan hier en luister bij de 5e alinea.

1 Comment

  1. Graag had ik jouw steenkolen-engels gehoord alleen heb ik niet het goede programma om het te kunnen beluisteren. Is daar nog iets aan te doen?

    Like

Reacties zijn gesloten.