Het algemene is persoonlijk

Staatssecretaris Medy van der Laan opende vrijdag de ‘dag van de architectuur’. In Hilversum. En op het programma stond ook een bezoek aan Dudok Revisited, onze nieuwe woningen in Liebergen. Daar ben ik natuurlijk trots op. Maar er gebeurde meer. Sinds gister kom ik in de media ineens overal Medy van der Laan tegen. Medy_van_der_laan_1 Dat is vreemd, denk je dan. Waarom vallen al die artikelen me nu ineens op en voor die tijd nauwelijks? Blijkbaar kijk je anders om je heen zodra je iemand persoonlijk hebt ontmoet. Of in ieder geval als je meer van de persoon weet. Zo werkt dat ook met de reacties die ik krijg op mijn nieuwe web-log voor onze huurders. Het algemene wordt persoonlijk. Dat inspireert me. Het motiveert me in wat ik doe. En zeker als ik uit de reacties merk dat er veel mensen zijn die onze ideeën steunen voor betaalbare koopwoningen.

Woensdagavond, vlak voor Nederland – Argentinië, had ik samen met een aantal andere corporatiedirecteuren een gesprek met twee fractiewoordvoerders uit de 2e Kamer. Het was boeiend om te horen dat zij zochten naar aanscherping van hun volkshuisvestelijke analyses. Dat moet hen helpen bij de verkiezingen van volgend jaar. Ter inspiratie heb ik ze ‘mijn’ boekje gegeven over ‘Empowerment in de volkshuisvesting’. Een dag later was er al een spontane telefonische reactie binnen. Het boekje was gelezen. De boodschap inspireerde hem. Het kamerlid besefte dat we het in de toekomst niet alleen over de ‘stenen’ maar ook over de mensen moeten hebben. Zou ik de komende week nu ook ineens veel meer lezen en horen over deze kamerleden?