Integriteit en stuivertje wisselen

Binnenkort eindigt mijn bestuurslidmaatschap voor het Directeurencontact. Maar dat betekent niet dat ik niets te doen heb. Door de leden van Aedes ben ik (tot mijn eigen verbazing) benoemd in de Ledenraad van Aedes. Dit ‘hoogste’ orgaan van Aedes komt vier keer per jaar bij elkaar. En dan moeten er dikke stapels papier worden gelezen. In mijn eerste stapel valt op een nieuwe ‘Governance code’ voor woningcorporaties op. Een soort kwaliteits- en integriteitsdocument; corporaties moeten we voldoen aan de hoogste eisen. Dat lijkt overbodig maar je hoort toch vele keren per jaar dat er wat fout gaat bij corporaties. Vaak zijn miljoenen euro’s in eigen zakken verdwenen. Het is moeilijk te geloven dat zoiets ook bij corporaties gebeurt. Maar blijkbaar zijn corporaties een afspiegeling van de maatschappij. In alle milieus en op alle niveaus wordt gejat. Dat begint bij de cupjes koffiemelk en gedroogde soep en eindigt bij ……..? Geen enkele vorm van diefstal is acceptabel. Daarom is het goed dat ook corporaties gevraagd worden om regels op te stellen waarmee de integriteit wordt bewaakt.

1 Comment

  1. Het is maar hoe je kijkt: En ik maar denken dat je dat al lang in je had!

    Like

Reacties zijn gesloten.