Geheim genootschap

Elke zes weken komen de zwaarst denkbare delegaties van Woonbond en Aedes in het ‘geheim’ informeel bij elkaar. Gister om zes uur was dat in een klein Italiaans restaurant aan de Amsterdamse Overtoom. Op de agenda staan punten die ons verenigen. Enkele weken geleden hadden we een tiental bekende Nederlanders uitgenodigd om onder leiding van Felix Rottenberg te praten over de toekomst van de volkshuisvesting. De uitkomsten daarvan werden nu besproken. We gaan onder meer hard werken aan voorstellen voor ‘persoonsgebonden vraagondersteuning’. Dit houdt in dat de hypotheekrenteaftrek en huurtoeslag in één regeling worden samengevoegd. Voor de bewoner moet het dan niet meer uitmaken of hij huurt of koopt. We hopen dat de voorstellen een rol kunnen gaan spelen bij de kabinetsformatie van een volgend kabinet. Aan ambities hebben we dus geen tekort!

1 Comment

  1. Heb je meer achtergrondinformatie over deze persoonsgebonden vraagondersteuning? Hoe groot acht je de kansen, gezien alle discussie over verstopte woningmarkt, hypotheekrente aftrek en huurtoeslag?

    Like

Reacties zijn gesloten.