'Solids' passen zich aan

Het is geen geheim; ik ben een fan van Frank Bijdendijk, directeur van Het Oosten. Ik hou sowieso van mensen met ideeën en dromen. Een paar weken geleden heb ik hem opgezocht om de laatste stand van zijn ‘solids’ te horen. ‘Solids’ zijn gebouwen waarin het concept van duurzame, flexibele gebouwen is geperfectioneerd. De ideeën er achter hebben me altijd aangesproken: een gebouw moet zich aan zijn bewoners aanpassen en niet achterom. Hij heeft daarover recent een boek uitgebracht onder de titel ‘Met andere ogen’.

Het gesprek met Bijdendijk beëindigde met de belofte dat ik nog met ideeën zou komen over de juridische en financiële vormgeving bij doorverkoop van een eenheid. Afgelopen vrijdagmiddag heb ik daarover op een zonnig terras verder gepraat met de ‘Manager Innovatie’ van Het Oosten. Het resultaat daarvan was dat ik zaterdagochtend om zeven uur mijn ideeën op papier aan het zetten was. Een uur later lag het bij Het Oosten. Maar goed dat mijn vrouw een nacht ergens anders was.

Nieuwsgierig naar de Solids? Klik hier