Witte rook in Josephpark

Elke dag lijkt zo zijn spannende onderwerpen te hebben. Zo zijn vergaderingen met de Ondernemingsraad altijd een feest. Men is altijd kritisch maar wel opbouwend. Effe onderuit zakken is er niet bij. Nieuw op de agenda was het rookbeleid. Zo’n onderwerp is altijd spannend omdat het ook een sterke emotionele lading heeft. Maar ook nu bleek weer dat we elkaar snel en scherp verder wisten te brengen. De hoofdlijnen gaan we nu verder uitwerken.
Wat minder makkelijk voor mij ging het over ons aannamebeleid. Terecht werd ik er op aangesproken dat we bij vacatures scherper moeten letten op de positie van interne kandidaten. We gaan het reglement hierover weer actualiseren.

De avondvergadering met de bewonerscommissie uit het Bussumse Josephpark was misschien nog wel spannender. Met negen mensen was men uitgerukt om ons te vertellen dat er nu wat moest gebeuren in hun herstructureringswijk. We hebben hen voorgesteld om deze keer een geheel nieuw scenario te bewandelen. Geen sloop, geen renovatie maar een koopscenario, voorzien van allerlei betaalbaarheids- en kwaliteitsgaranties. Daarvoor wordt Sociale Koop gebruikt. Na een kritische uitwisseling van gedachten werd men steeds enthousiaster over het idee. Na anderhalf uur praten waren we het er over eens: we gaan het uitwerken en aan de bewoners voorleggen!

Hoe veel mooier kan een dag eindigen?

2 Comments

  1. Wat moeten we nu doen met de lege en vrij te komen woningen in het Josephpark?

    Like

  2. Goede vraag. We weten natuurlijk niet hoe ver we de komende weken gaan komen. Zodra er een woning leeg komt, dan moeten we het daar maar over hebben.

    Like

Reacties zijn gesloten.