Spetterende dialoog

Doet Dudok Wonen de juiste dingen? En doen we dat wel voldoende en goed genoeg? Die vragen zijn van ons van levensbelang. Corporaties hebben uiteindelijk alleen bestaansrecht als ze voldoende maatschappelijke steun hebben. Eind vorig jaar hebben we twintig vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties afzonderlijk gexefnterviewd en gevraagd wat ze van Dudok Wonen vinden. Op grond van die interviews is besloten om een vijftal groepsgesprekken te organiseren met onze voornaamste maatschappelijke partners.

Vanmiddag op landgoed ‘Zonnestraal’ gestart met een rondetafelgesprek met de zorginstellingen voor ouderen. Het gesprek was uitstekend georganiseerd door Vastgoed en Communicatie. Een externe voorzitter moest garant staan voor een goede dialoog. ‘Het was zeer inspirerend’, zei één van de deelnemers na 2,5 uur praten. En dat was eigenlijk de conclusie die iedereen trok. Ik zelf zat de gehele tijd op het puntje van mijn stoel; het boeide mij van het begin tot het eind. Dat belooft wat voor de volgende bijeenkomsten!

foto: het beroemde hoofdgebouw op landgoed ‘Zonnestraal’ van architect Duiker