Politieke passanten

Vogelaar Voorzichtig tel ik op mijn vingers. Twee jaar geleden waren ergemeenteraad-verkiezingen. En nu is al meer dan de helft van devolkshuisvestings-wethouders verdwenen. Het gemeentelijke dualisme maakt veel slachtoffers. Het voelt ongemakkelijk. Hettast de bestuurlijke continuxefteit van de politiek aan. Die politieke instabiliteit is nu nog eens versterkt door het vertrek van minister Vogelaar. Ik was geen fan van haar. Voor het Gooi was ze een ramp; samen met Wouter Bos is zij er voor verantwoordelijk dat Dudok Wonen honderden miljoenen minder kan investeren. Ik zou dus blij moeten zijn met haar vertrek maar ik merk dat ik dat niet ben. Het is namelijk een volgende deuk in de politiek bestuurlijke continuiteit. En onze volkshuisvestelijke vraagstukken zijn te groot om dan te juichen bij het vertrek van weer een politieke passant.