Dudok Wonen in het buitenland

Bert_van_hoven_zuid_afrika_1‘In de meeste landen wil men niet huren. Daarom steunen wij ook veel koopprojecten.’ Dat vertelde Erik Beijer op onze maandelijkse lunchbijeenkomst. Erik Beijer is de directeur van DIGH. DIGH zorgt er voor dat buitenlandse corporaties in hun land geld kunnen lenen. Zonder zo’n lening kan er niet worden gebouwd voor mensen met een laag inkomen. DIGH geeft lokale partijen alleen een steuntje om op gang te komen. Daarna moet men het zelf redden.

Op mijn vraag aan de collega’s in de zaal of Dudok Wonen via DIGH ook buitenlandse projecten moet steunen, gingen bijna alle handen de lucht in. Bert van Hoven liet zich daarbij zeker niet onbetuigd. Maar dat wisten we eigenlijk al vooraf. Hij had op vakantie in zijn geboorteland Zuid Afrika een bezoek gebracht aan een DIGH project. Hij had zelfs borden van Dudok Wonen meegenomen! Een foto daarvan wil ik de lezers van mijn weblog niet onthouden.

Het verhaal van DIGH was overtuigend. En wat gaat Dudok Wonen nu doen in het buitenland? Daar gaan we vol energie verder met elkaar over in gesprek. Suggesties natuurlijk welkom! Wordt vervolgd.