Ons afscheid van minister Vogelaar

VesteNa mijn vakantie heb ik een week lang mijn weblog links laten liggen. Moet ik na anderhalf jaar webloggen doorgaan of stoppen? Verbazing heeft het voorlopig gewonnen van twijfels. Verbazing over minister Vogelaar. Zij verbiedt wooncorporatie de Veste om de status van ‘toegelaten instelling’, die deze corporatie een kleine eeuw geleden heeft aangevraagd, weer in te leveren. Deze wooncorporatie heeft hartstikke gelijk. ‘Toegelaten’ zijn kost corporaties vanaf 2008 jaar alleen maar geld. Om precies te zijn: het kost onze huurders x80 25,- per maand omdat Dudok Wonen niet alleen extra belasting moet betalen maar ook nog eens geld moet storten in een fonds waaruit onder meer de rijke Amsterdamse corporaties hun ‘prachtwijken’ kunnen opknappen. Het wordt mij steeds duidelijker. Om sociaal te blijven, moet ook Dudok Wonen zijn ‘toelating’ gaan inleveren.

1 Comment

  1. Nou jongens, wanneer gaan we met z’n allen naar Den Haag? Enne..niet stoppen hoor met de web-log.

    Like

Reacties zijn gesloten.