Zet mensen in het zonnetje

Een experimentele digitale discussie met 100 mensen leverde in één uur 2042 ideeën op. Mijn zatermiddag besteedde ik in Diemen-Zuid aan het Denktank-Event dat door De Publieke Zaak was georganiseerd. Publieke_zaakWinsemius Samen zochten we naar het antwoord hoe burgers hun wantrouwen ten opzichte van de overheid kunnen overwinnen. Kan dat eigenlijk wel als je ziet dat in een representatieve democratie belangrijke besluiten niet worden genomen, vroeg iemand zich af. Winsemius vond zijn antwoord via een oproep tot tegenbinding; met tegenbinding onderken je het bindende vermogen van tegenkrachten. SlingerIk moet daar nog eens over nadenken. Bij mijn vertrek kreeg ik nog een speltje van de ‘slinger’ mee. De ‘slinger’ zet mensen in het zonnetje, las ik op een papiertje. De toelichting op hun website voorkomt dat ik over deze tekst hoef na te denken. De Slinger is een aanrader voor iedereen. Kijken!