In theorie, is iedereen gelijk

Verkocht! Dat was de titel van drie avonden toneel. Toneel voor onze bewoners, relaties en collega’s. Toneelgroep Plezant liet zien en voelen wat het kopen van een huis betekent voor mensen met een laag inkomen. Toneel is veel boeiender dan luisteren naar mijn powerpoint-presentaties.

Onze wens om ook koperscorporatie te worden, roept veel emotionele reacties op. ‘Kunnen deze mensen dat wel aan?’ Deze grievende reactie kom ik in allerlei varianten tegen. Alsof jullie praten over halve randdebielen, denk ik dan! Het liedje ‘In theorie, is iedereen gelijk’, vormde daarom voor mij het hoogtepunt van de toneelavond. Het hekelde mensen die onze bewoners geen kans willen geven. En het gaf onze droom mooi weer. Omdat Dudok Wonen gelooft in de kracht van mensen en dus wel iedereen een kans biedt.

Verkocht_binnen_1Verkocht_buiten_1Verkocht_binnen_3

2 Comments

  1. In theorie is iedereen gelijk.
    Maar waar gaat het dan zo vaak mis in de praktijk?
    Het verschil tussen theorie en praktijk zit’m in het doen. Hét doen. Petje af voor alle directeuren die hun kop boven het maaiveld uit durven steken! Risico lopen hoort bij (maatschappelijk) ondernemerschap…

    Like

Reacties zijn gesloten.