Luieren doe je thuis, niet op je werk

LuierenEnkele jaren geleden ontving Dudok Wonen een brief waarin de minister schreef dat wij een rijke corporatie waren. Daarom moesten wij ons geld gaan investeren in andere delen van het land. Eigenlijk waren we nog al beduusd van die brief omdat toen al veel bouwprojecten in voorbereiding waren. Enkele maanden geleden ontvingen we een brief van onze financiële toezichthouder waarin ze constateerden dat wij veel meer dan gemiddeld investeerden in nieuwbouw en de herstructurering. Daarom komen wij uw vastgoedstrategie en treasurybeleid onderzoeken, schreven ze. Wederom waren we beduusd. ‘Doen we het nu nooit goed?’, vroeg ik mij af. Het onderzoek is recent afgerond. En eigenlijk was de uitkomst geen verrassing: we doen het goed. Dan krijg je gelukkig ook weer je gezond verstand terug. Want het is goed dat er wordt gelet op corporaties. Directeuren mogen geen moment lui achterover hangen. Dat doen ze maar thuis.