Gemengde gevoelens

Van_leeuwen_aedesIk ben 3 weken terug van vakantie. Veel van die tijd heb ik moeten gebruiken om als gezamenlije corporaties een ‘antwoord aan de samenleving’ te geven. Gistermiddag was het spannendste moment: zouden de corporaties zich – nog meer dan voorheen – willen inspannen voor betaalbaarheid, de verbetering van wijken, energiebesparing en de bouw van nieuwe woningen. Het voorstel haalde glorieus de eindstreep. Het gevoel van euforie was vanochtend op slag verdwenen, toen ik in de krant las dat het nieuwe kabinet niets wenst te veranderen in haar beleid voor de woningmarkt. De hypotheekrente-aftrek blijft ongemoeid, verbeteringen in het functioneren van de woningmarkt lijken geblokkeerd. De NRC kopte over de kabinetsplannen: ‘Kabinet zonder grote hervormingen’. Een trieste constatering die er voor zorgt dat onze bewoners nog lang te maken hebben met de oost europese wachtlijsten voor een betaalbare woning. Hopelijk gaat men alsnog ons ‘antwoord’ lezen.