Waar zitten onze jongeren?

Second_lifeJongeren bevinden zich steeds meer in cyber space. E-mail gebruiken ze alleen als het nodig is, het liefst MSN-en ze. Hun gemeenschappen zijn meestal lokaal georiënteerd maar sommige sites en diensten exploderen. ‘My Space‘, ‘You Tube‘ en diverse Google labs waren mij natuurlijk bekend. Maar vanmiddag gaf een trendwatcher Igor Beuker ons een kijkje in de vele hoeken en gaten waarin jongeren zich begeven (en worden opgezocht door het bedrijfsleven). Vol verbazing hoorde ik over Second Life. Op deze website kan je een eigen wereld creëren. De chinees-duitse vrouw Anshe Chung was hiermee zelfs miljonair geworden door virtuele eilanden te verkopen. Je kan het je nauwelijks voorstellen maar toen ik vandaag nu.nl bezocht stond daar net een artikel op. Ik vraag me eigenlijk af wat in Het Gooi de populaire plaatsen op het web voor jongeren zijn. Kan iemand me helpen?