Het Glazen Huis

Directeur van een woningcorporatie is een leuke baan. Maar natuurlijk is het niet altijd zonneschijn. Het is bijvoorbeeld niet leuk als ik word geconfronteerd met een boze klant. En dat speelt ook deze week. Slak Dan ben ik van slag en heb ik er flink de pest over in. Elke ontevreden klant is er immers één te veel. Gelukkig staat er ook deze week een bijzondere, positieve zaak tegenover. Samen met 24 andere corporaties zijn we door PriceWaterhouseCoopers en de SEV genomineerd voor ‘Het Glazen Huis’, de prijs voor transparante wooncorporaties. Hierbij is bekeken welk jaarverslag het beste is vanuit het oogpunt van maatschappelijke verantwoording. Of we uiteindelijk winnaar worden, maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Dat we uit meer dan 100 corporaties zijn geselecteerd voor een nominatie, vind ik al een grote eer.

1 Comment

  1. Leon,
    “Het glazen huis” doet mij denken aan de in 1994 door de Leerdams woningcorporatie CWL uitgeschreven prijsvraag voor het ontwerpen van een glazen huis. Dit in het kader van hun 50-jarig bestaan in 1995. Ik was daar toen werkzaam als HTD en heb ook deel uit mogen maken van de jury. Ik herinner mij nog de architect Liesbeth van der Pol als jurylid; andere vakjuryleden zijn mij ontschoten. De daadwerkelijke bouw heeft vanwege grote uitvoeringstechnische problemen enkele jaren op zich laten wachten en heb ik niet meer mee gemaakt. Ik heb geen idee of deze 2 zaken enige verwandschap met elkaar hebben.

    Like

Reacties zijn gesloten.