De wereld die niet iedereen kent

AmerpoortDirecteuren zijn er vooral om handtekeningen te zetten. Dat gold zeker vandaag. Negen ouders van kinderen met licht verstandelijke beperkingen hadden voor huisvesting aangeklopt bij Dudok Wonen en Amerpoort Asvz. Wij verzorgen de huisvesting en zij de zorg. Vanmiddag werd de samenwerking bezegeld bij Amerpoort. In de Baarnse bossen belandde ik in een andere wereld. Daar wonen en leven honderden mensen onder begeleiding. Met eigen winkels en (volgens onafhankelijk onderzoek) het beste restaurant van de regio. In de directeur herkende ik dezelfde gedrevenheid als bij mijzelf. Dat klikte. Halverwege het gesprek ontdekten we dat we dertig jaar geleden dezelfde studie hadden gevolgd. Leuk om te zien dat je dan toch in geheel andere sectoren terecht kan komen.

Cookingart_1Aan het eind van het gesprek maakte de directeur nog even reklame voor de Cooking Art, een kunstagenda gemaakt door de kunstenaars van een dagbestedinglocatie. Zij hadden zich dit jaar vol overgave gestort op de edele kookkunst. Ze lieten zich bij het schilderen inspireren door ‘culinaire’ hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis, de mooiste kookboeken, recepten van de beste koks van Nederland en prikkels uit de eigen omgeving: een lekker diner, een fruitschaal of een rondscharrelende kip. De kunstwerken zijn te zien in een expositie en ze zijn gebundeld in de kunstagenda 2007. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden!