Interne dialoog leidt tot verdieping

Mt_leidinggevenden_1De afgelopen maanden heeft Dudok Wonen veel gexefnvesteerd in gesprekken met maatschappelijke organisaties. Aan hen stelden we de vraag of we de juiste dingen doen. Vandaag voerden we een dergelijke discussie met alle leidinggevenden. Onder meer ter voorbereiding van de begroting 2007. Maar nog meer omdat we moeten weten of we in 2007 al onze ambities waar kunnen maken. En hoe we dat samen gaan doen. Voor Dudok Wonen is die vraag extra van belang omdat de maatschappij steeds meer van ons vraagt. En ook wij leggen de lat hoog. De organisatie moet zich blijven ontwikkelen. In voorgaande jaren voerden we dergelijke discussies in hoofdzaak met vijf leden van het Managementteam. Nu dus met 14 mensen. En tussendoor gaan we ook in gesprek met al onze medewerkers. Tijdverspilling? Absoluut niet. Het is net als bij het overleg met de huurdersorganisaties en de gemeente. Als je extra investeert in het voortraject dan win je dat later altijd terug. Bovendien bleek ook vandaag dat je uit die samenwerking samen veel energie kan halen. Dit was pas een eerste bijeenkomst. En we zijn niet aan alle zaken toegekomen. Maar voor mij was het een goede start; hiermee zijn we voor de komende jaren een nieuwe weg ingeslagen.