Wonen in woonwagenkamp

Om de brandveiligheid van het woonwagenkamp in Naarden te verbeteren, heeft het afgelopen jaar veel overleg plaatsgevonden tussen de gemeente, de bewoners en Dudok Wonen. Dat was soms een moeizaam proces met veel wederzijdse emoties. Maar daar zijn we uitgekomen. Daar was veel inzet voor nodig van zowel ons als de gemeente. Maar het mooist was toch wel de inzet van de bewoners. Zij waren bereid om naar hun eigen opstelling te kijken. Ze kozen op het juiste moment voor toenadering, voor compromissen, voor dialoog. Ik vond dat heel knap van ze. Het heeft ze geen windeieren gelegd. Veel van hun doelen zijn bereikt. Daar wordt nu een boekje over geschreven. Ook ik werd daarvoor gexefnterviewd. En ik moest op de foto in het woonwagenkamp. Het zijn foto’s geworden die ik mooi vind omdat ze meer over het kamp dan over mij zeggen. Ik hoop van harte dat we het komend jaar tot een voorspoedige uitvoering van de plannen komen.

Img_0289_1Img_0266_1_2